Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Αντάλλαξαν εικόνες Άνθιμος Μπουτάρης.

Αντάλαξαν εικόνες ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και ο νέος δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.Ο Μπουτάρης του χάρισε τον Χριστό στην άμπελο και ο μητροπολίτης του δώρισε τον Χριστό με φωτοστέφανο για να του δώσει λάμψη όπως του είπε.
Με την παράδοση του Διασήμου, του πολύτιμου περιδέραιου που φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις επίσημες εκδηλώσεις, έγινε σήμερα η συμβολική «παράδοση» του δήμου από τον απερχόμενο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.
Η επίσημη τελετή έγινε στο δημαρχείο, μετά την καθιερωμένη δοξολογία για το νέο έτος, παρουσία του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, δημοτικών συμβούλων και πολιτών.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος παρέδωσε στο διάδοχό του τα κλειδιά του παλιού δημαρχείου (Καραβάν Σαράι) αλλά και τα κλειδιά του νέου δημαρχείου και του γραφείου του, με την ευχή ο κ. Μπουτάρης, να συνεχίσει τον αγώνα για το καλό της Θεσσαλονίκης.
  Ο Γιάννης Μπουτάρης, που είναι από σήμερα ο 60ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, από το 1869 που ιδρύθηκε η δημαρχία της πόλης, τόνισε ότι η νίκη στις εκλογές ήρθε με τη στήριξη πολλών πολιτικών δυνάμεων αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «εμείς δεν ανήκουμε σε κόμματα, ανήκουμε στην πόλη».
Επανέλαβε ότι κατά τον πρώτο χρόνο της δημαρχίας του δεν θα γίνουν έργα αλλά θα υιοθετηθούν ρυθμίσεις με στόχο την βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Μπουτάρης υπήρξε αυστηρός με τους Θεσσαλονικείς. Είπε ότι πρέπει να συμμαζευτούμε και τα χάδια που χαλάρωσαν την κοινωνική συνείδηση των πολιτών, πρέπει να σταματήσουν ενώ αναφέρθηκε στο χθεσινό μποτιλιάρισμα της πόλης που προκλήθηκε, όταν ομάδα φιλάθλων του Ηρακλή απέκλεισε την οδό Πολυτεχνείου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη 22 οπαδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου