Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Συνεχίζεται, για τρίτη ημέρα, σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2011. Η αυλαία της πενθήμερης συζήτησης άνοιξε το Σάββατο, με τις τοποθετήσεις των γενικών και ειδικών εισηγητών από όλα τα κόμματα, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται του νέου προϋπολογισμού και την αντιπολίτευση να τον χαρακτηρίζει "εικονικό".

    Την αυλαία της συζήτησης θα κλείσει λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ στις 12.00 ακριβώς θα αρχίσει η φανερή ονομαστική ψηφοφορία, που είθισται να χαρακτηρίζεται και ως παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

    «Δεν έχουμε πουλήσει την ψυχή μας» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2011, προσθέτοντας πως η ακολουθούμενη πολιτική, είναι η μόνη που μπορεί - παρά τα όποια λάθη ενδεχομένως υπήρξαν - να σώσει την ελληνική οικονομία από τη χρεοκοπία. Παράλληλα, ωστόσο, ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε πως όσες προσπάθειες κι αν καταβάλλει η Ελλάδα, η τελική επιτυχία της θα εξαρτηθεί από την ανάκαμψη και προστασία της ευρωζώνης, και γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, τόνισε, η αναβάθμιση της εικόνας και του κύρους της Ελλάδας, προκειμένου να μπορεί να συμμετέχει με τον δικό της λόγο, στις κρίσιμες ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου