Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η κίνηση στην αγορά τα Χριστούγεννα.

«Διπλό» πλήγμα φαίνεται να έχει υποστεί φέτος η χριστουγεννιάτικη αγορά, καθώς από τη μία οι καταναλωτές, λόγω της έλλειψης ρευστότητας, δεν πραγματοποιούν τις -επιθυμητές για τους εμπόρους- αγορές, κι από την άλλη οι στάσεις εργασίας και οι απεργίες από μέρους των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς δυσχέραναν την ήδη μειωμένη κίνηση στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους.

Ωστόσο, η σταδιακή αποκατάσταση των μαζικών συγκοινωνιών δίνει ελπίδα στους εμπόρους ότι σήμερα και αύριο Παρασκευή, η κίνηση θα αυξηθεί.

Έως τώρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κ. Μίχαλου, προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, η πτώση του τζίρου κυμαίνεται αυτές τις μέρες των απεργιών στο κέντρο της πρωτεύουσας ακόμη και 35% με 40%.

Σε όλη την επικράτεια η μείωση του τζίρου των εμπόρων είναι κατά μέσο όρο 20% σε σχέση με πέρυσι, λόγω της οικονομικής ύφεσης στην εορταστική αγορά, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδη, στον τύπο.

Ο συνδυασμός της οικονομικής ύφεσης και των απεργιών επηρέασε δραματικά και τις συνοικιακές αγορές, έχοντας ρίξει τον τζίρο των εμπορικών καταστημάτων ακόμη και 50% σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

http://www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου