Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ!!!!

Ποια θέματα κυριαρχούν: η σχεδιαζόμενη απελευθέρωση σειράς κλειστών επαγγελμάτων, οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς, το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων αλλά και οι πιθανές νέες μειώσεις στις αποδοχές δημοσίου και ΔΕΚΟ.

   

   

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

   

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αλλη μια εβδομάδα κόλασης!..."

   

    Η εφημερίδα γράφει ότι "όμηροι των απεργιών στα μέσα μεταφοράς είναι για άλλη μια εβδομάδα -την πιο κρίσιμη της Χριστουγεννιάτικης αγοράς- οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι συνταξιούχοι και οι καταστηματάρχες της Αθήνας".

   

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Γρήγορα πίσω στη δραχμή γιατί διαφορετικά καήκαμε".

   

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "απόφαση - ιστορικό σταθμό καλείται να λάβει ο Παπανδρέου, αν θέλει να επιβεβαιώσει τη θέλησή του να βγάλει τη χώρα από την κρίση ισοπέδωσης της οικονομίας και την ταπεινωτική για τον Ελληνισμό κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας από την τρόικα"

   

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μετράει μέρες".

   

    Η εφημερίδα γράφει "πρωθυπουργός σε απόγνωση! Αντιλαμβάνεται πλέον ότι τα αδιέξοδα (που ο ίδιος δημιούργησε) θα σπρώξουν προς την έξοδο αυτόν και την κυβέρνησή του. Η αντίστροφη μέτρηση για την παραμονή του στην εξουσία έχει αρχίσει και δεν αποκλείεται να σκέφτεται ακόμα και την αποχώρησή του από την Ελλάδα".

   

    ΕΘΝΟΣ: "6 μέτωπα φωτιά με τα κλειστά επαγγέλματα".

   

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε άνοιγμα-εξπρές όλων των κλειστών επαγγελμάτων προχωράει η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο σε πρώτη φάση θα αφορά έξι πολυπληθείς ομάδες και θα είναι το πρώτο που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Ιανουάριο".

   

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Νομικά γυμνή η Κάρτα του Πολίτη".

   

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "ξεγυμνώνει όχι την «κάρτα του πολίτη» αλλά και όσους σιωπούν μη θέλοντας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ενσωμάτωση του πλινθίου στην κάρτα επιτρέπει στον υπεύθυνο και εκτελούντα την επεξεργασία των πληροφοριών και δεδομένων αλλά και σε κάθε τρίτο την ανά πάσα στιγμή γνώση τόσο των συναλλαγών, όσο και του ακριβούς τόπου, όπου ευρίσκεται το πρόσωπο, το φέρον την κάρτα".

   

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "«Βόμβες» Καραμανλή αναστατώνουν τον Σαμαρά".

   

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Ο Γ. Παπανδρέου συναντά δυσανάλογες αντιδράσεις σε σχέση με τις αλλαγές που προωθούνται υποστηρίζει ο Κ. Καραμανλής και συμπληρώνει: «ο Παπανδρέου θα πιεστεί αρκετά, αλλά θα καταφέρει να περάσει τα σημερινά εμπόδια χωρίς μεγάλες εντάσεις και εσωκομματικές αναταράξεις".

   

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τέλος το 7ωρο. Μαχαίρι πάλι στα επιδόματα".

   

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το ΔΝΤ -που ενέκρινε την τρίτη δόση του δανείου για τον Δεκέμβριο- προειδοποιεί πως αν οι στόχοι των 12,8 δισ. ευρώ δεν πιαστούν, τα μέτρα θα είναι πιο οδυνηρά, με πρόσθετους φόρους και νέα περικοπή μισθών και συντάξεων. Τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν με νόμο από τη Βουλή μέχρι τον Μάρτιο".

   

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέες μειώσεις αποδοχών -25% σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ".

   

    Η εφημερίδα γράφει ότι "«Ψαλίδι» σε όλα τα κοινωνικά επιδόματα για εισοδήματα πάνω από το όριο της φτώχειας. Αύξηση κατά μία ώρα της εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων. Κατάργηση 200 έως 300 φορέων στο Δημόσιο. Μετάταξη προϊόντων από τους χαμηλούς στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ".

   

    ΕΣΤΙΑ: "Ανέτοιμη η κοινωνία για ριζικές αλλαγές".

   

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη για ριζικές αλλαγές. Αρνείται να προσαρμοσθή στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η δημοσιονομική και οικονομική πραγματικότης. Ετσι, επί μήνες τώρα η κοινωνία μας βρίσκεται σε διαρκή αναβρασμό".

   

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πνίγουν νοικοκυριά και αγορά".

   

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την ώρα που η ανεργία σπάει όλα τα ρεκόρ, το ΔΝΤ ζητάει ευθυγράμμιση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα με την παραγωγικότητα και, συνεπώς, νέα μείωσή τους. Παράλληλα, εντείνεται η έλλειψη ρευστότητας των επιχειρήσεων καθώς η κατανάλωση έχει μειωθεί και τα φέσια έχουν πολλαπλασιαστεί".

   

    ΤΑ ΝΕΑ: "Τα πάνω κάτω για τα κλειστά επαγγέλματα".

   

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "όλα τα επαγγέλματα θα είναι ανοιχτά, εκτός αν υπάρχει λόγος δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλει διαφορετικό καθεστώς. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα και η βασική ρύθμιση του νομοσχεδίου που φέρνει τα πάνω κάτω στα κλειστά επαγγέλματα. Η ρύθμιση θα συζητηθεί τελικά αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο".

   

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Κραχ ανεργίας στη Θεσσαλονίκη".

   

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

   

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Χαριστική βολή στην αγορά. Οι απεργίες «γονάτισαν» το εμπόριο".

   

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη χαριστική βολή στο εμπόριο δίνουν οι κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς τις επόμενες ημέρες, που αποτελούν παραδοσιακά τις καλύτερες του έτους από πλευράς εισπράξεων για τα καταστήματα του κέντρου. Οι συνεχιζόμενες απεργίες, σε συνδυασμό με τις συνεχείς διαδηλώσεις έχουν «νεκρώσει» το κέντρο της Αθήνας και εκφράζονται φόβοι ότι τα «λουκέτα» αμέσως μετά τις εορτές θα αυξηθούν σημαντικά".

   

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το στόχαστρο στρέφεται στα «κλειστά» επαγγέλματα".

   

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένα νέο σκόπελο, αυτόν του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, καλείται να ξεπεράσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, πριν καλά καλά καταλαγιάσουν οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το πολυνομοσχέδιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου