Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ο πραγματικός καρνάβαλος.

Για καρναβάλι κατηγορηθήκαμε από τις φυλλάδες του λιμανίσιου. Αναμενόμενα. Στην γωνία μας περίμεναν για να ξεσπάσουν οι γαύροι, να γελάσουν, να πάρουν από πάνω τους έστω και για λίγο την ετικέτα του λαμόγιου, του απατεώνα, του στημένου.
Το χθεσινό ισόπαλο αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο τους ήρθε κουτί. Αλλά ως συνήθως παρασύρθηκαν. Αυτά συμβάινουν όταν δεν έχεις ιδέα από μέτρο άλλωστε. Όταν έχεις δηλαδή συνηθίσει να είσαι λαμόγιο περιωπής και να κλάβεις ό,τι βρεις, προφανώς και δεν ξέρεις που να σταματήσεις την πλάκα. Όταν δεν έχει υπάρξει ποτέ κανένας για να σε βάλει στην θέση σου, να σου βάλει χέρι που λέμε, προφανώς και θα εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα, ακόμα και όταν προσπαθείς για το ακριβώς αντίθετο.
Σε μια από τις γαυροφυλλάδες λοιπόν σήμερα, οι λιμανίσιοι μας θυμίζουν ότι μετά την ΑΕΚ του Ντέμη, χθες κάναμε κι εμείς γύρο θριάμβου χωρίς κούπα.
Τους θυμίζουμε λοιπόν. Τόσο στην περίπτωσή μας, όσο και στην περίπτωση της ΑΕΚ στην οποία αναφέρονται, ό,τι έγινε από πλευράς των προαναφερθέντων ομάδων έγινε, γιατί υπήρχε η αίσθηση της ηθικής νίκης σε ένα πρωτάθλημα το οποίο ήταν καταφανέστατα  στημένο.
Το μόνο που ήταν διαφορετικό ήταν οι συνθήκες. Στην περίπτωση της ΑΕΚ τότε, το πρωτάθλημα οι λιμανίσιοι το πήραν στα χαρτιά (με την διαβόητη υπόθεση του Βάλνερ της Καλαμαριάς), ενώ στην περίπτωσή μας, το πρωτάθλημα οι λιμανίσιοι το παίρνουν με οφθαλμοφανέστατες διαιτησίες υπέρ τους, παραρτήματα και πελατειακές σχέσεις με τις μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκας και ένα σωρό άλλα.  Και στις δύο περιπτώσεις, μόνο οι γαύροι χοροπήδαγαν. Όλη η υπόλοιπη Ελλάδα τους κοιτούσε και σιχαινόταν που αυτός ο σύλλογος υπάρχει και δρα όπως δρα.
Καλό θα ήταν λοιπόν την επόμενη φορά που οι κύριοι του λιμανιού επιλέξουν να κάνουν την πλάκα τους για το ξεκάρφωμα, να κοιτάζουν καλύτερα τα τι και τα πως.
Όχι και τίποτα άλλο, αλλά έχουν ξεφτιλιστεί ήδη μια και καλή. Ας μην το προσπαθούν πια τόσο πολύ.
http://www.leoforos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου