Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Δίωξη στον Μαρινάκη.

Πειθαρχική δίωξη εναντίον της ΠΑΕ Ολυμπιακός, του προέδρου της Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γενικού Αρχηγού της ομάδας, Τάσου Μητρόπουλο, άσκησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης, για ευρείας κλίμακας επεισόδια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και δυσφήμιση του αθλήματος, που είναι και το βαρύτερο κατηγορητήριο που θα μπορούσαν να περιμένουν στον Πειραιά.
Η απολογία του προέδρου και του αρχηγού της ομάδας του Πειραιά, θα γίνει την Πέμπτη (24/02), ενώ η ποινή αναμένεται να βγει αυθημερόν. Βαριά καμπάνα περιμένει τους δύο παράγοντες, με χρηματικό πρόστιμο, απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, ακόμα και καθαίρεση αξιώματος, την ώρα που βαριά αναμένεται και η ποινή για την ομάδα.
Για τις δηλώσεις του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορείται ως συνυπεύθυνος με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, για δυσφήμιση του αθλήματος, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν τήρησε τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος και δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες, δεν προστάτευσε το κύρος του ποδοσφαίρου, αλλά το δυσφήμισε με ενέργειες και πράξεις που δημιουργούν αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής, στους φιλάθλους.
Επίσης, μετέβη στα αποδυτήρια και επετέθη κατά ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας και ιδιαίτερα κατά των Σισέ, Νίνη και Τζόρβα, λέγοντας στον τελευταίο ‘σας γ…’. Απευθυνόμενος στον Σισέ είπε ‘θα τα πούμε του χρόνου πάλι. Σήμερα σας π… και σας γ…’. Παράλληλα αναφέρονται οι δηλώσεις του κατά του Σισέ (‘αν θέλει να φύγει, να το κάνει χωρίς φούστες και μπλούζες’). Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός μπορεί να τιμωρηθεί από πρόστιμο (το πιθανότερο), μέχρι απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.
Οσον αφορά στον Τάσο Μητρόπουλο, η πειθαρχική δίωξη αναφέρει πως στη διάρκεια του αγώνα εξύβριζε τον Νίνη και μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ επιτέθηκε στον Λέτο και τον έσυρε από τη φανέλα. Επίσης σημειώνεται πως παρά τις επανειλημμένες συστάσεις δεν συμμορφώθηκε, αλλά και πως επέδειξε υβριστική συμπεριφορά κατά των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την ομάδα, το κατηγορητήριο κάνει λόγο για εισβολή των οπαδών του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργία στον εν γένει χώρο ευρείας κλίμακα επεισοδίων, για την καταστολή των οποίων χρειάστηκαν αυξημένα μέτρα. Επίσης αναφέρεται πως οπαδοί εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν στους Σιμάο, Σισέ , Καντέ, Τζόρβα, Ζιλμπέρτο, Νίνη και Γκοβού, τους οποίους ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν.


http://www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου