Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η ντροπή συνεχίζεται με την ποινή στον Ολυμπιακό.

Η Ευρώπη όλη γελά μαζί μας. Ακόμη περισσότερο. Βυθιζόμαστε στην ανυποληψία. Και εμάς, μας πιάνει νευρικό γέλιο. Δεν ξέρω, αλήθεια, πώς αλλιώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις αυτό. Να πεις ότι αηδιάζεις; Κλισέ. Να πεις ότι θα κόψεις τη μπάλα; Συγγνώμη, αλλά δεν θα κάνω τη χάρη σε πέντε -  δέκα κομπλεξικούς. Να μιλήσεις για «κατεστημένο»; Εδώ πήρε ολόκληρο πρωτάθλημα στα χαρτιά – ενώ στο γήπεδο μέτρησε τέσσερα «τεμάχια» – σε μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών θα κώλωνε;
Η φράση "επίδειξη δύναμης" είναι μάλλον αυτό που ταιριάζει στην παρούσα περίπτωση. Όταν ο ίδιος ο αθλητικός εισαγγελέας βγαίνει σε ραδιόφωνα και λέει πως οι ποινές που προβλέπει η νομοθεσία είναι μικρές και πρέπει να εξαντληθεί η αυστηρότητα, είναι σήμερα στην καλύτερη περίπτωση ανακόλουθος. Ενδεχομένως και υπόλογος σε όσους τον ελέγχουν – τον ελέγχει κανείς, αλήθεια; Ωστόσο, έχει και ένα ελαφρυντικό. Ότι ο νομοθέτης (λέγε με Πολιτεία) του έχει δώσει... ποδήλατο για να πολεμήσει τανκς.
Αν ήμασταν σε απολίτιστες και τριτοκοσμικές χώρες, όπως στην Αγγλία, στην Ισπανία ή στην Ιταλία, ο Ολυμπιακός θα είχε μηδενιστεί και τώρα θα έτρεχε για να σώσει το πρωτάθλημα. Κι επειδή μ’ αρέσει να μιλάω με ντοκουμέντα, πρόσφατα η Ίντερ είχε τιμωρηθεί από την UEFA με δύο αγωνιστικές μόνο και μόνο επειδή στον προημιτελικό του Champions League με τη Μίλαν έπεσαν καπνογόνα στο «Μεάτσα».
Ενδεχομένως, με το γράμμα του νόμου της FIFA, ο Ολυμπιακός να είχε υποβιβαστεί! Διότι με όσα έγιναν μετά το ματς, πέρασαν στα ψιλά οι ρατσιστικές κραυγές που πέρναγαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα από τα μικρόφωνα της ΝΕΤ κάθε φορά που ο Σισέ ακουμπούσε τη μπάλα και οι μαρτυρίες για τις μπανάνες που κυκλοφορούσαν στο γήπεδο...
Πολύ φοβάμαι ότι στο ματς Ολυμπιακού - ΑΕΚ –που θα γίνει πλέον με κόσμο– θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα. Ο Μαρινάκης και οι συν αυτώ έχουν δώσει από το ματς του α’ γύρου τα μηνύματα για “καυτή φιλοξενία”, επειδή η ΑΕΚ... τόλμησε να τους κερδίσει καθαρά στο 90’. Και όμως, τότε τιμωρήθηκε για δυσφήμηση του αθλήματος ο... Αδαμίδης!
Το μόνο που σώζει το κύρος του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η έφεση του Ολυμπιακού. Και αν η Δικαιοσύνη και η Πολιτεία σέβονται τον εαυτό τους, όχι μόνο πρέπει να τον αθωώσουν, αλλά να του δώσουν και το βραβείο του fair play.
http://www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου